Picnic klaar voor landelijke uitrol

2 maart 2017

Picnic gaat met ingang van 2 april boodschappen bezorgen in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn.

Die uitbreiding is volgens de websuper het begin van een landelijke uitrol. Voor dit jaar staan tien tot vijftien steden op de planning en de opening van een groter distributiecentrum. Na Delft, Rijswijk, Leidschendam en de omliggende plaatsen staan middelgrote steden als Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer op de agenda.

Stijging verkoop Amersfoort

Onlangs werd duidelijk dat Picnic-startplaats Amersfoort de plek is waar de verkoop van online bestelde dagelijkse boodschappen in de afgelopen vijf jaar het hardst is gestegen. Dat was één van de conclusies van het Koopstromen Onderzoek Randstad 2016, een onderzoek in opdracht van Noord- en Zuid-Holland en Utrecht waarin het koopgedrag van de inwoners van die provincies in kaart werd gebracht.

Negentig wagentjes

Picnic bezorgt inmiddels met negentig wagentjes de boodschappen bij 25.000 klanten in Amersfoort, Leusden, Soest, Utrecht, Maarssen en Almere. ‘Onze klanten hebben vanaf het begin enthousiast gereageerd op de gratis bezorging met elektrische autootjes’ aldus Joris Beckers, mede-oprichter van Picnic. ‘We merken inmiddels dat ook gemeentes interesse hebben in onze duurzame manier van werken en ons actief benaderen.’

Lees ook: Niet mamma zorgt voor het eten maar Picnic

Altijd op de hoogte blijven?