Peiling KNS: Slagers zijn bezorgd over toekomst

5 september 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Henk Riswick

Vanwege de gestegen inkoop- en energieprijzen maken veel slagers zich zorgen over de toekomst van hun onderneming. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) na een peiling onder haar leden.

De hoge energie- en inkoopprijzen drukken zwaar op de exploitatiebegroting van veel slagers. Meer dan helft (53 procent) teert in op het eigen vermogen. De verwachting is dat dit aandeel toegaat nemen aangezien de prijzen voor langere tijd zullen stijgen. Ook gezonde bedrijven hebben het moeilijk. Verschillende KNS-leden geven aan dat zij zich grote zorgen maken over de continuïteit van hun bedrijf.

KNS: “Het advies voor nu is om kritisch te blijven kijken naar mogelijkheden om kosten en energie te besparen, jouw bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten en goed op jouw cijfers te (blijven) sturen. Blijf kijken naar energiebesparende maatregelen, naar prijzen bij de inkoop bij jouw leveranciers en kijk goed of wat je zelf maakt ook voldoende oplevert.”

In de media zijn al verschillende berichten verschenen over ondernemers die door de gestegen prijzen in de problemen komen.  Afgelopen week was bakker Kor Schreuder van bakkerij Schreuder in het nieuws over de hoge energierekening. Slagers worstelen met hetzelfde probleem. Zo moest Slager Jurriaan Rexwinkel in augustus zijn slagerij noodgedwongen sluiten omdat hij zijn energierekening niet meer kon betalen. 

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?