Passion For Meat met Beter leven ster

Passion For Meat met Beter leven ster

Diviande heeft haar ‘Passion for Meat’ productenlijn voor de retail uitgebreid met een serie producten van Europese herkomst die het Beter Leven keurmerk mogen dragen. De tien nieuwe producten zijn voor consumenten vooralsnog verkrijgbaar bij Jumbo en te vinden bij het vriesvers vleesassortiment. Een categorie die overigens een flinke omzetstijging kent het afgelopen jaar.

Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent en verpakker van hoogwaardig diepvriesvlees, vers voorverpakt vlees en vleesvervangers. ‘De vraag naar transparantie over dierenwelzijn en oorsprong van vlees stijgt nog steeds bij consumenten. Een keurmerk als Beter Leven helpt om daar duidelijkheid op te geven’, zegt Marion Huisman, directeur Diviande.

In de praktijk blijkt volgens haar dat er vaak nog een verschil zit in bezorgdheid over dierwelzijn en werkelijk aankoopgedrag. ‘Met de nieuwe producten van Passion for Meat hoeft er geen conflict te ontstaan tussen dierwelzijn en het persoonlijk belang van de consument als het op de prijs aankomt. De Beter Leven producten van Passion for Meat liggen momenteel allen voor minder dan € 3 voor 250 gram in het schap, dit maakt de keuze voor diervriendelijker vlees een stuk makkelijker.’

De assortimentsuitbreiding bestaat uit kip-, varken- en rundvleesproducten; van burgers en kipreepjes tot aan biefstuk. Aangezien het assortiment vriesvers is, draagt dit ook een positief steentje bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast zijn de verpakkingen volledig recyclebaar.

Stijging omzet categorie vriesvers vlees

Kijkend naar Nielsen Retail Data heeft de categorie diepvries vlees in Nederland in het afgelopen jaar 6,6 procent meer omzet gedraaid in vergelijking met het jaar ervoor. Als alleen de online verkoop van deze categorie in ogenschouw genomen wordt, is over dezelfde periode een omzetgroei van 49 procent waarneembaar. De nieuwe Passion voor Meat artikelen zijn ook online te verkijgen op Jumbo online.

 
Lees ook
Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Vleestopper: Bavette van de bbq met salsa verde

Bavette is een populair stuk vlees voor op de barbecue en dat is niet voor niets. Het is heerlijk mals en sappig. Het is de dikke rand vlees uit de flank van het rund en wordt ook wel vanglap, flank steak of vinkelap genoemd.

Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vorig jaar voerde het toenmalige Vaessen-Schoemaker als onderdeel van een rebranding een naamswijziging door. Het 76-jarige bedrijf ging voortaan door het leven als Vaess. Wat heeft geleid tot het succes – dat tot de dag van vandaag voortduurt – van dit voedingsingrediëntenbedrijf?

Energietransitie

Energietransitie

Het zal u niet ontgaan zijn. We moeten af van fossiele brandstoffen en vol inzetten op verduurzaming. Dat geldt zowel voor particulieren als voor ondernemingen. Welke ontwikkelingen zijn er?