Oud-personeel Hilckmann krijgt hulp bij zoeken naar nieuwe baan

hilckmann vrachtwagen

Ruim dertig oud-medewerkers van slachthuis Hilckmann hebben zich de afgelopen weken aangemeld voor hulp op de arbeidsmarkt. Zij maken onder meer gebruik van de diensten van het outplacementbureau Nextjob, schrijft de Gelderlander.

Nextjob is benaderd door de gemeente Nijmegen. Wethouder Turgay Tankir beseft dat de meeste werknemers van Hilckmann weinig zelfredzaam zijn op de arbeidsmarkt. ‘Zij hebben intensieve hulp nodig bij het vinden van een baan.’

Financiële zaken

Volgens directeur Marius Winter van Nextjob zijn de eerste gesprekken met de Hilckmann-medewerkers al gevoerd. Daarbij lag de aandacht vooral op het regelen van financiële zaken.

De eerste gesprekken tussen Nextjob in de oud-medewerkers van Hilckmann zijn al gevoerd. ‘Veel mensen zijn er stevig op achteruit gegaan. Het zijn vaak oudere werknemers die in de meeste gevallen lang bij Hilckmann hebben gewerkt. Thuiszitten is een nieuwe ervaring voor hen. We willen de mensen eerst rust bieden. Het ontslag heeft hen stevig geraakt. We leggen uit wat de WW betekent, lopen samen hun inkomsten en uitgaven na. We bekijken of ze recht hebben op toeslagen, zoals een huurtoeslag’, vertelt directeur Marius Winter van Nextjob aan de Gelderlander.

Sollicitatiebrieven

Winter: ‘De volgende stap is dan om te bekijken welke banen voor hen interessant zijn. Is slachterijwerk de enige optie? Moet het een baan in Nijmegen of regio zijn? Hoe zwaar mag de job zijn? Veel mensen hebben fysieke klachten.’ Nextjob zal de mensen helpen bij het opstellen van sollicitatiebrieven en cv's en voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Einde Hilckmann

In februari werd bekend dat ruim 300 medewerkers van vleesverwerker Hilckmann en Slachthuis Nijmegen op straat kwamen te staan. De twee bedrijven stopten met hun bestaan. Daardoor verloren zo’n 110 vaste medewerkers en zo’n 200 uitzendkrachten hun baan.

Lees ook
Epos start pilot mensgericht werven

Epos start pilot mensgericht werven

Epos start in samenwerking met Mensgericht Ondernemen, WerkgeversServicepunt regio Amersfoort en het Leerwerkloket regio Amersfoort de pilot mensgericht werven. Binnen deze pilot gaan de organisaties gaan op een nieuwe manier medewerkers en banen matchen.

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

5% minder varkensvlees verwerkt in eerste half jaar van 2022

Nederlandse slachterijen hebben in de eerste 23 weken van 2022 minder varkensvlees verwerkt, meldt Varkens.nl. 5 procent minder varkens werden geslacht in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

NVWA: Extra toezicht op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

NVWA: Extra toezicht op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

De zomer komt er aan en dat betekent droog en warm weer. Daarom kondigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan extra toezicht te houden op de regels voor dierenwelzijn tijdens extreme hitte. Dit gebeurt bij veehouderijbedrijven, in de weide, op verzamelcentra, op slachthuizen en tijdens het transport onderweg.