Opkomende economieën bieden vleesverwerkers kansen

16 december 2014 Vleesmagazine Op uitnodiging van Agriterra bezocht een Chinese delegatie dit najaar een week lang verschillende schakels in de Nederlandse vleesketen. Foto: Agriterra

De voortrekkersrol van de Nederlandse vleesketen biedt kansen voor samenwerking met de vleessector in opkomende economieën. In veel gevallen staan vierkantsverwaarding en ketensamenwerking daar in de kinderschoenen. Dat was voor Agriterra een reden Chinese varkenshouders en coöperatiebestuurders uit te nodigen in Nederland.

De Chinezen bezochten dit najaar een week lang verschillende schakels in de Nederlandse vleesketen. Met kennisoverdracht tussen directe collega's uit de sector, versterkt agrarische ontwikkelingsorganisatie Agriterra boerencoöperaties die vooruit willen.

Praktisch advies

Vanuit Nederland reizen er regelmatig ervaringsdeskundigen uit de hele keten af naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika, om namens Agriterra praktisch advies te geven aan collega's daar. 'Door de Chinezen nu hier te laten zien hoe wij het doen, kunnen wij hen inspireren om hun eigen varkensvleesketen ook verder te ontwikkelen. Met eigen ogen zien, doet geloven', stelt Cees van Rij, teammanager Boergenoteerde Bedrijven bij Agriterra.

Lees het complete artikel over het bezoek van de Chinese delegatie in Vleesmagazine Industriespecial nummer 4.

Altijd op de hoogte blijven?