Opening fabriek voor plantaardige eiwitten

hand-met-kroos-verkleind

Rubisco Foods opende op 5 maart een nieuwe fabriek waar plantaardige eiwitten geproduceerd worden uit waterlinzen (voedselveilig geproduceerd eendenkroos) en plantaardige reststromen.

In deze nieuwe fabriek produceert Rubisco Foods functionele plantaardige eiwitconcentraten en andere plantaardige ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Als grondstoffen voor deze fabriek, met een verwerkingscapaciteit van 1200 kilogram per uur, worden producten van lokale telers en plantaardige reststromen van lokale bedrijven gebruikt.

Waterlinzen

Deze nieuwe range van ingrediënten is plantaardig, natuurlijk, clean label, duurzaam en biologisch (Skal) gecertificeerd en dus te gebruiken voor de levensmiddelenindustrie die producten ontwikkelt voor deze groeiende markt. Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraat van waterlinzen. Dat heeft een eiwitpercentage tot 75 procent en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei, een ingrediënt voor vleesvervangers en eiwitshakes.

Een ander ingrediënt is eiwitconcentraat van de reststromen van uien. De van nature aanwezige umami-smaakstoffen in ui werken als een natuurlijke smaakversterker. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor zoutreductie.

De vezels uit deze fabriek zijn koolhydraatarm en glutenvrij.

Lees ook
Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Van biologische slagerij naar vooruitstrevende eetwinkel

Hun roots mogen dan in de slagerij liggen, inmiddels verkopen ze bij Eetwinkel ONS veel meer dan alleen vlees. Met de verhuizing naar een ander pand startte het Hilversumse bedrijf afgelopen zomer een nieuw avontuur mét nieuw concept, gericht op snel en makkelijk winkelen.

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van menu

KLM schrapt vlees van het menu van de toeristenklasse tijdens vluchten. Dit laat de luchtvaartmaatschappij weten aan De Telegraaf. De maatregel is niet in het kader van bezuinigingen, maar is onderdeel van het thema verduurzamen binnen de maatschappij. In de toeristenklasse wordt momenteel bij vluchten binnen Europa al geen vlees meer aangeboden;...

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.