Ookworst: 'minder vlees en meer vezels'

10 april 2017 Vleesmagazine

Vitam, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group presenteren op woensdag 19 april onder de naam Ookworst, een worst die 'het beste van twee werelden' combineert en 'minder vlees en meer vezels' bevat.

Minder vlees eten is beter voor de gezondheid en beter voor het milieu, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vanuit deze gedachte ontwikkelden cateraar Vitam, de Heyde Hoeve (een coöperatie met varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving) en de Dutch Quinoa Group de Ookworst. 'De worst bevat minder en smaakvoller vlees, beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa en is van lokale herkomst', aldus de drie Brabantse bedrijven in een persbericht.

Beter verhaal

De verhouding vlees-quinoa in de Ookworst is 70 procent-30 procent. 'De smaak van Ookworst is vergelijkbaar met een gewone worst, maar dit product heeft een beter verhaal', stellen Vitam, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group.

Presentatie

De drie initiatiefnemers presenteren Ookworst op woensdag 19 april op boerderij de Heyde Hoeve in Gerwen bij Nuenen.

Altijd op de hoogte blijven?