Ontslaggolf in Brits vlees

attachment-001_food-image-VLS11779I01

EDINBURGH – Een ontslaggolf in de Britse vleesindustrie is op handen. Drie vleesbedrijven kondigden deze week ontslagen aan. Bijna 300 banen staan op het spel.

EDINBURGH – Een ontslaggolf in de Britse vleesindustrie is op handen. Drie vleesbedrijven kondigden deze week ontslagen aan. Bijna 300 banen staan op het spel.

ANM Group in het Schotse Inverurie sluit binnenkort twee vleesfabrieken. Hierdoor komen vijftig banen te vervallen.

In Dornoch gaat de lammeren- en schapenslachterij Scotch Premier Meat dicht. De productie wordt verplaatst naar Inverurie.

In Forres is de sluiting aangekondigd van Highland Country Foods, waar jaarlijks 800 ton vlees en bacon van de band afrolt. Deze productie wordt verplaatst naar Charcuterie Continental in Twechar.

Beide bedrijven leden in 2008 tonnen verlies.

Schulden
Ook Aberdeen Scotch Meat, onderdeel van de Mathers Group, schrapt banen. Het bedrijf dat vlees produceert voor de foodservice, zit diep in de schulden door de recessie en door het verlies van een groot contract met een hotel.

In Wales is de malaise al niet veel anders. Welsh Country Foods in Anglesey, onderdeel van Vion, schrapt mogelijk 200 van de 444 banen.
 

Lees ook:
Vion creëert 120 banen in UK (20 augustus 2009)
Vleessector UK schrapt 1845 jobs in 3 weken (20 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over ontslagen
Alle berichten over reorganisaties

Lees ook
Vion sluit tijdelijk slachterij in Leeuwarden

Vion sluit tijdelijk slachterij in Leeuwarden

Vleesverwerker Vion Food schort per direct de activiteiten op van de onlangs geopende slachterij voor runderen in Leeuwarden. Volgens het bedrijf moeten er enkele technische aanpassingen worden gedaan. Ook de keuringsresultaten bij de slachterij roepen vragen op.Volgens Vion wordt in Nederland gemiddeld 1,8 procent van de karkassen bij slachterijen...

Meerdere slagerijen sluiten net voor Pasen definitief deuren

Meerdere slagerijen sluiten net voor Pasen definitief deuren

Net voor Pasen hebben diverse slagerijen de deuren definitief gesloten. De eigenaren van Huzur Market in Eindhoven, Slagerij De Ridder in Zaandam en Scharrelslagerij Zwetsloot in Kamerik hebben allen besloten hun activiteiten voorgoed te staken.Huzur Market was volgens het Eindhovens Dagblad dertig jaar geleden de eerste slagerij in Eindhoven, waar...

Slagerij Weseman in Neede sluit jaar na overname

Slagerij Weseman in Neede sluit jaar na overname

Bas Weseman van Slagerij Weseman in Neede heeft besloten zijn zaak met onmiddellijke ingang te sluiten. 'Ik sluit vandaag voorgoed, ik stop ermee', meldt de ondernemer zelf op de Facebookpagina van zijn bedrijf.'Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft, een boodschapje bij me gedaan heeft of er op één of andere manier bij betrokken was', laat...