Ontknoping International Young Butchers Competition nadert

9 mei 2017

De leden van het IYBC-team (Young Butchers) zijn gisteren de strijd aangegaan voor de International Young Butchers Competition 2017. Vandaag staan de laatste onderdelen op het programma. Dennis de Geijter, Wiebe Merkus en reserve-kandidaat Wessel Starink verdedigen de eer van Nederland in het Oostenrijkse Imst.

In Imst strijden landenteams waaronder Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en Nederland samen, om de Europese titel. De laatste jaren gooit Nederland hoge ogen. Vorig jaar verloren Maarten Wolters en Wiebe Mulder nipt van het Zwitserse team, maar individueel wist Wolters de winst wel naar zich toe te halen.

Team

Dit jaar gaan Dennis de Geijter en Wiebe Merkus namens Nederland voor het hoogste treetje. Wessel Starink heeft het hele jaar meegetraind en gaat mee als reservekandidaat. Als het goed is, komt hij dit jaar niet in actie, maar hij zal zeker in 2018 in het Nederlandse team staan.

Onderdelen

  • De wedstrijd in Oostenrijk om de Europese titel bevat de volgende onderdelen:

18342815_1819941344925246_1368684631219577747_n-1-300x200 Wiebe Merkus.
Foto: Facebook Lebensmittel Akademie

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp
  • • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade (onder voorbehoud)
  • • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • • Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  • • Het bereiden en presenteren van een verrassingsopdracht

Vanavond wordt bekend wie dit jaar de International Young Butchers Competition wint. Houdt onze website in de gaten voor de uitslag.

Altijd op de hoogte blijven?