Onderzoek naar vlees eten en machtswellust

Vlees eten zorgt voor een superioriteitsgevoel, denkt hoogleraar psychologie Roos Vonk. Een eerder onderzoek van de hoogleraar in samenwerking met voormalig hoogleraar Diederik Stapel werd onbruikbaar, nadat bleek dat Stapel onderzoeksgegevens had verzonnen.

‘Ik geloof dat de hypothese nog steeds legitiem is. Ik zou het nog steeds graag willen onderzoeken, maar het is niet goed om dat in mijn eentje te doen’, zegt Vonk in De Gelderlander. Vonk verwacht dat het verband tussen de behoefte aan vlees en de hang naar status en superioriteit vooral voor mannen opgaat.

Lees ook
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Vleesbranche in de media – Week 19

Vleesbranche in de media – Week 19

Hoe denkt de kiezer over de vleestaks, wanneer ligt kweekvlees in de schappen en varkenshouder raakt ongebruikte stikstofruimte mogelijk kwijt. Wat lazen we deze week over de vleesbranche in andere media?

Vleesprijzen stijgen door hoge kosten

Vleesprijzen stijgen door hoge kosten

De vleesprijzen zijn in vergelijking met afgelopen jaar flink gestegen. De prijs van rund- en kalfsvlees nam toe met bijna 18 procent, varkensvlees met 12 procent en pluimveevlees met 9,4 procent.