Officiële kick-off project Slagerij 5.1

DSC_0021

Slagers helpen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Dat is de kern van het project Slagerij 5.1, dat donderdag 2 november officieel werd afgetrapt bij Smeva in Valkenswaard. Ruim twintig toeleveranciers hebben zich gecommitteerd aan het project en gaan slagers helpen om hun bedrijf om te vormen tot ‘de slagerij van de toekomst’. Hierbij wordt een totaalaanpak aangeboden, maar slagers kunnen ook kiezen voor ondersteuning op specifieke onderdelen.

Het project Slagerij 5.1. is een initiatief van het bedrijf Bijzonder Vers, in de personen van Erik Nuijten en Marpessa Sevenhuijsen. Doel is om slagers te helpen bij de uitdagingen waar zij vandaag de dag voor staan en te ondersteunen bij het ‘toekomstproof’ maken van hun bedrijf. Hiertoe zijn ruim twintig toeleveranciers aangesloten bij het project (zie hieronder), die in verbinding worden gebracht met ambachtelijke slagers.

Spoorwegboekje voor de toekomst

Dit gebeurt concreet door vertegenwoordigers van de aangesloten toeleveranciers zitting te laten nemen in diverse werkgroepen. Deze werkgroepen vertegenwoordigen zes belangrijke pijlers van het ondernemerschap van de ambachtelijke slager: bedrijfsvoering, assortiment, inrichting, team medewerkers, inkoop & distributie en marketing & communicatie.

Uit deze werkgroepen moeten concrete oplossingen komen, die slagers kunnen toepassen in hun bedrijfsvoering.

‘Er is enorm veel kennis beschikbaar in de sector. Die gaan we bij elkaar brengen en delen in dit project, om op deze manier de slager verder te helpen.’

Nuijten: ‘We bieden een totaaloplossing, maar slagers kunnen ook kiezen voor oplossingen rondom afzonderlijke thema’s. Sommige ondernemers zullen bijvoorbeeld alleen stappen moeten zetten en willen op het gebied van bedrijfsvoering, terwijl anderen juist behoefte hebben aan oplossingen rondom bijvoorbeeld inrichting en assortiment. Je kunt dit project zien als een ‘spoorwegboekje’ voor de slagerij van de toekomst.’

In het kader van het project, dat in ieder geval een jaar duurt, zal in september 2018 een speciaal event worden georganiseerd voor slagers die aan de slag willen met de toekomst van hun bedrijf. ‘Ook hier willen we oplossingen presenteren waar de slager echt iets mee kan, we willen iets vernieuwends neerzetten. En we gaan ook niet met hagel schieten, maar slagers persoonlijk uitnodigen voor dit event.’

Goed verhaal

Tijdens de aftrapbijeenkomst van ‘Slagerij 5.1’ kregen de projectpartners algemene informatie over het project, daarnaast werden de diverse toeleveranciers in de gelegenheid gesteld om zich te presenteren aan de collega-bedrijven.

Ook gaf de Belgische topslager Luc de Laet van De Laet & Van Haver zijn visie op de slagerij van de toekomst. ‘Belangrijk is dat slagers de essentie van hun beroep en product laten zien aan hun klanten. Wees niet bang om te vertellen dat de kotelet van een varken komt. Maar zorg dan wel voor een varken met een goed verhaal!’

Exclusief mediapartner

Vleesmagazine is exclusief mediapartner van Slagerij 5.1. en houdt u het komende jaar, zowel in print als online, op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het project.

De officiële website van Slagerij 5.1. gaat op 8 november live.  Wie meer informatie wil ontvangen, kan contact opnemen met Erik Nuijten van Bijzonder Vers: 06 53 42 52 51

De partners van Slagerij 5.1: 

 

 

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Ovenschotel  met kippendijen

Ovenschotel met kippendijen

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden ovenschotel met kippendijen. Je kan de schotel in eenpersoonsporties...

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.