Event Noordelijke Slagers Manifestatie en SVO

2-metworst-1024x768-1

De Noordelijke Slagers Manifestatie houdt op 5 oktober een event in samenwerking met SVO-vakopleiding food.

Met dit foodevent willen ze erkenning en waardering geven voor het vakmanschap in de foodbranche in het algemeen en de vakmanschap van mensen die werkzaam zijn in de vleesbranche in het bijzonder.

Food challenges

De dag heeft als doel om (potentiële) studenten en leerlingen te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de slagersbranche. Leerlingen van scholen in de regio krijgen een uitnodiging en er worden food challenges georganiseerd. Ook organiseert NSM weer een programma voor collega’s uit de slagersbranche en deelnemers aan de vakwedstrijd.

  • Het hele programma vindt plaats in de SVO-locatie in Zwolle. Een greep uit het programma:
  • 09.00–12.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor basisscholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste tosti van regio Zwolle'?
  • 13.00–16.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor vmbo-scholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste poké bowl van regio Zwolle'?
  • 17.00–21.00 uur Noordelijke Slagers Manifestatie De landelijke prijsuitreiking van de vakwedstrijden

Lees ook
‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

Ruim dertig jaar werkte hij bij een bank en nu heeft Willem Kouwenoord (52) zijn eigen worstmakerij/rookhuis. Bij SVO volgde hij de training Worstmaker en komend schooljaar start hij met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. “Ik ga de basis leren.”

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

‘Bij onze slagerij doen we alles zelf’

Nina Markus (22) had net een baan in een hotel, toen corona toesloeg. Ze wilde niet thuiszitten en ging aan de slag bij het familiebedrijf, Slagerij van Meurs in Reeuwijk. Dat beviel zo goed, dat ze is gebleven. Ze is nu bezig met de opleiding Slager van SVO vakopleiding food.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.