Nominaties Worstmaker-Traiteur van het jaar 2013 bekend

attachment-001_food-image-1114657

Van de 175 deelnemers, zijn de volgende 12 slagerijen genomineerd op basis van onverwachte keuringen. Diverse producten, vleeswaren, worst en traiteurartikelen, zijn door een vakjury beoordeeld op geur, smaak en versheid. TNO Voeding heeft de product microbiologisch gekeurd.

De genomineerden (op alfabetische volgorde):


Gildeslager Ariesen (Veenendaal)
Gildeslager Burggraaf (Culemborg)
Gildeslager Buurman (Twello)
Gildeslager De Goeij (Vianen)
Gildeslager Post (Hoogezand)
Gildeslager de Roode (Heemskerk)
Gildeslager Runderkamp (Volendam)
Gildeslager Rutten (Panningen)
Gildeslager Scholtes (Rijswijk)
Gildeslager Schop (Klaaswaal)
Gildeslager Sterrenburg (Krimpen aan de Lek)
Gildeslager de Vries (Alkmaar)

De winnaar wordt op maandag 21 januari 2013 bekend gemaakt in Hotel Vianen. De prijs zal uitgereikt worden door niemand minder dan astronaut André Kuipers.

Lees ook
Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.