NK Skills The Finals in maart 2019 naar Amsterdam

23 mei 2018

WorldSkills Netherlands houdt volgend jaar samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen: Skills The Finals. Deze nationale finales van Skills Talents en Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo, vinden van 20 tot en met 22 maart plaats in RAI Amsterdam.

Skills The Finals, het NK voor beroepen, wordt in drie RAI-hallen met in totaal 23.000 m2 gehouden. Het merendeel van de vakwedstrijdfinales is daar te zien. Naast deze finales is er voor bezoekers in de RAI een aanvullend programma: bedrijfs- en beroepenpresentaties, culturele en doe-activiteiten, informatie over studiekeuze, vervolgopleidingen, loopbaanoriëntatie en arbeidsmarkt.

Kweekvijver arbeidsmarkt

De Skills Talents en Skills Heroes vakwedstrijden worden georganiseerd om het belang van vakmanschap voor Nederland te onderstrepen, het beroepsonderwijs te promoten en jong, aanstormend vaktalent een podium te bieden hun ontwikkeling te tonen. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met de campagne `Dit is MBO' van de MBO Raad.

Tegelijk zijn de vakwedstrijden een kweekvijver voor de arbeidsmarkt om nieuwe werknemers te spotten. Want Nederland kent tekorten in diverse sectoren van de arbeidsmarkt. Vakprofessionals zijn het fundament van werkend Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de kapper om de hoek, de onmisbare verplegers, die fantastische kok, maar ook de cv-monteur. Vakmensen en hun vakmanschap zijn onmisbaar voor onze samenleving.

Jongeren uit groep 7 en 8

Het activiteitenprogramma is speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen groep 7 en 8, vmbo-leerlingen en studenten van het mbo uit heel Nederland. Voor docenten worden daarnaast workshops georganiseerd. WorldSkills Netherlands zoekt aansluiting met po-, vo-, mbo-scholen, het bedrijfsleven en lokale organisaties en overheden uit Amsterdam om dit NK weer tot het grootste beroepenevenement van Nederland uit te laten groeien.

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands ontwikkelt en organiseert diverse evenementen en vakwedstrijden. Naast Skills Talents en Skills Heroes verzorgt WorldSkills Netherlands de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en Wereldkampioenschappen voor beroepen, en in oktober 2018 de organisatie van de WorldSkills Conferentie en General Assembly in Amsterdam. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW, de MBO Raad, SBB, Nuffic en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.

 

Altijd op de hoogte blijven?