nieuws

Keurslager Jongmans heeft lekkerste bal gehakt

Nieuws 964

Keurslager Jongmans uit Klundert maakt de lekkerste bal gehakt van Nederland. De prijs is tijdens de VAS in Nieuwegein zojuist uitgereikt door presentatrice Corine Boon.

Een emotionele Keurslager Jean-Pierre Jongmans betrad  het podium van De Beursfabriek in Nieuwegein om de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Met tranen in zijn ogen liet hij weten er keihard voor gewerkt te hebben. ´We moeten hem pakken. Dat is de insteek de afgelopen tijd geweest´, aldus de slager. De tweede prijs was voor voormalig winnaar Keurslager Koen van Vught uit Drunen en het brons ging naar Maarnse Slagerij.

73 inzenders

Bij de KNS-wedstrijd De Lekkerste Gehaktbal zijn bij de keuring op 26 september de producten van 73 inzenders gekeurd op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er is zowel koud als warm gekeurd. Ondanks de verschillende samenstellingen van de ballen, zowel in structuur als in smaak, is het de jury gelukt om 10 finalisten te selecteren.

Smaakvolle bal

De jury, bestaande uit de branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, had de taak om te bepalen wie de meest smaakvolle bal met een ambachtelijk karakter heeft. Vorig jaar ging Keurslagerij Marco van Strien er met de hoofdprijs vandoor.

Alle genomineerden

Slagerij Beerens, Eindhoven

Keurslagerij De Kwant, Hank

Valk Versmarkt, Voorschoten

Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden

Keurslager Jongmans, Klundert

Vleeschmeester Beerens, Liempde

Maarnse Slagerij, Maarn

Keurslagerij van Hest, Goirle

Keurslager Koen van Vugt, Drunen

Keurslagerij JK van Hoof, Udenhout

VAS niet in Amsterdam

Dit jaar is de VAS-beurs voor het eerst gehouden buiten Amsterdam. Op het laatste moment liet het Food Center Amsterdam de beursorganisatie weten dat ze moest uitwijken. In de Beursfabriek in Nieuwegein werd onderdak gevonden. Veel standhouders reageren positief op de ‘verhuizing’ van de beurs, vooral omdat het centraal in Nederland gelegen is. Slechts een enkele exposant besloot niet naar Nieuwegein te komen, laat de organisatie weten.

Lees ook: Keurslager Van Kraaij Leukste Slagerij van Nederland

Meer over VAS in de komende uitgave van Vleesmagazine

 

Reageer op dit artikel