nieuws

Zwolse binnenstad heeft weer slagerij: Jager & Boer

Nieuws 1561

Zwolse binnenstad heeft weer slagerij: Jager & Boer
Foto: Jager & Boer

De binnenstad van Zwolle heeft weer een slagerij: Jager & Boer aan de Blijmarkt. De nieuwe vleeswinkel is 21 oktober officieel open gegaan. ‘Voor vers vlees kunt u weer in de binnenstad terecht!’, is het credo. Klanten kunnen deze week profiteren van openingsaanbiedingen.

Jager & Boer wordt gerund door Emile Richter (43), Lisa Koers (30) en Jeroen Neimeijer (37), twee Zwolse jagers en een biologisch boer uit Heino, die hun eigen vlees verkopen.

Jager & Boer is een slagerij & delicatessen winkel met biologisch varken, rund, wildbraad uit het eigen jachtveld zoals wild zwijn, ree en hert. Ook klein wild en een uitgebreid assortiment aan ambachtelijk bereide delicatessen zoals droge worsten, hammen, kaas behoren tot het assortiment. Het bedrijf beschikt over een gelikte website.

Tegenover De Stadsbakker

De winkel is gevestigd aan de Blijmarkt 11-13 in Zwolle. Naast Schuttelaar Wijnen & Geschenken en tegenover De Stadsbakker, vlakbij Museum De Fundatie. Naast hoogwaardig bio varkens- en rundvlees, zuivel en vleeswaren hebben de eigenaren een ruim assortiment aan wild in de vleesboetiek, zoals de winkel ook wel wordt genoemd.

Duurzaamheid

‘Minder vlees eten is onzin’, prediken de eigenaren, in deze tijd waarin het RIVM adviseert minder vlees te eten en boeren onder druk staan om de veestapel flink te verkleinen. De eigenaren geloven in hun regioproducten. Vertellen graag over de beperkte uitstoot, het verkleinen van de keten, de duurzaamheid.

Het gaat de drie om meer waardering voor vlees, meer binding met het eindproduct, zo vertellen ze in De Stentor. Direct van boer en jager naar de consument, de keten verkorten. Neimeijers vlees ligt ook in supermarkten, maar daar mist hij het contact met de klant. ‘Mensen zien niet waar het vandaan komt. Door het samen hier in onze eigen vleesboetiek te verkopen, kom je dichter bij de consument. En de koper ook dichter bij ons als makers.’

De jacht

Richter en Koers, ondersteund door andere jagers, schieten in Salland, Drenthe en Duitsland. Bij de oosterburen hebben ze 2.000 hectare land dat ze beheren. Neimeijer, die boert met 70 zeugen en 600 vleesvarkens, benadrukt dat hij meer dan zijn best doet om de uitstoot de verminderen. Als biologische boer zit bij hem meer organische stof in de grond, wat CO2 opneemt, en via deze nieuwe zaak blijft het vervoer beperkt.

Reageer op dit artikel