nieuws

Zestien finalisten Leukste Slagerij bekend

Nieuws 739

Zestien finalisten Leukste Slagerij bekend
Vleeschhouwerij Zetten werd in november 2018 uitgeroepen tot de Leukste Slagerij van Nederland 2018. (foto: Feike Faase)

De zestien finalisten van de Verkiezing van de Leukste Slagerij van Nederland zijn bekend. Zij strijden maandag 4 november tijdens de VAS-beurs in de Beursfabriek Nieuwegein om de titel ‘Leukste Slagerij van Nederland.’

De volgende slagerijen hebben zich geplaatst voor de grote finale van de Verkiezing van de Leukste Slagerij van Nederland:

 • Keurslagerij Henk Bating – Assen
 • Keurslager Kuenen – Ruurlo
 • Natuurslagerij Schreinemachers – Venlo
 • Slagerij van Alphen – Leende
 • Keurslager ilja Kattenberg – Hoofddorp
 • Sanders Vers B.V. – Enschede
 • Keurslager Jansen – Amersfoort
 • Keurslagerij Tholhuijsen – Renesse
 • Slagerij Lunenburg – Monster
 • Slagerij Groot – Lutjebroek
 • Keurslager Van Kraaij – Schaijk
 • Keurslager Henk Klinkhamer – Eelde
 • Ambachtelijke slager traiteur Valkenburg – Valkenburg
 • Slagerij Jeursen – Den Haag
 • Slagerij Antonisse – Alphen aan den Rijn
 • Slagerij Paul van Gool – Oosterhout

De finale

De finalisten strijden in 3 rondes om de titel. De finalerondes, waarin de finalisten met het team diverse opdrachten moeten uitvoeren, zijn live te bewonderen op de beursvloer.
De Leukste Slagerij van Nederland weet natuurlijk klanten aan zich te binden door vernieuwend en onderscheidend te zijn. De finalisten tonen tijdens de opdrachten hun creativiteit en vakmanschap. In elke ronde strijden andere teams tegen elkaar, een zogenaamde battle.
In de achtste finale presenteren de zestien teams een feestelijke winterbarbecue voor vier personen. In de kwartfinale presenteren de overgebleven acht deelnemers een mooie, vernieuwende vleesvariatie die zij ter plaatse bereiden. In de halve finale is het de taak aan de vier laatste teams om een gezonde snack te bedenken en te bereiden. Dan is het tijd voor de grote finale! De drie slagerijen die nog in de race zijn presenteren hun team en laten een filmpje zien.

Bloedstollend

De beoordeling van de jury met daarbij opgeteld de score uit de stemfase bepaalt wie zich een jaar lang ‘De Leukste Slagerij van Nederland’ mag noemen. Het belooft een bloedstollende finale te worden waar iedere bezoeker van de VAS-beurs van kan meegenieten!

 

Reageer op dit artikel