nieuws

VAS-beurs wil vleesafval voorkomen

Nieuws 352

Om vleesafval zoveel mogelijk tegen te gaan zijn enkele regels rond de Slavakto-vakwedstrijd en de VAS-vakwedstrijd veranderd.

VAS-beurs wil vleesafval voorkomen

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid en om de kwaliteit van de ingezonden producten naar een hoger niveau te tillen, zo verklaart de organisatie.

Geen hele hammen

Voortaan mogen er aangesneden producten ingeleverd worden, wel met een minimumgewicht van 2 kilo (met uitzondering van zak-broekeinde). Er hoeven dus geen hele hammen, rookvlees, rosbief et cetera meer ingeleverd te worden. De organisatie in een bericht richting de slagers: ‘Het doel hiervan is dat we op deze manier minder vleesafval hebben, vlees waar u uiteindelijk met hart en ziel aan gewerkt heeft. Voorts bespaart het u aanzienlijk omdat u maar 2 kilo hoeft in te leveren. Ook kunt u zelf het mooiste stuk uitzoeken wat de kwaliteit weer ten goede komt en de kansen blijven gelijk want dit geldt voor iedereen.’

Instructies

De instructies en informatie zijn in te zien op www.slagerswedstrijden.nl. De VAS-beurs 2019 is op maandag 4 en dinsdag 5 november van 14.00 uur tot 22.00 uur in de Beursfabriek te Nieuwegein.

Lees ook: VAS-beurs 2019 verplaatst naar Nieuwegein

Reageer op dit artikel