nieuws

Slagerij Konijn stapt volledig over op sterrenvlees

Nieuws 254

Slagerij Konijn uit Den Helder mag vanaf 10 oktober Beter Leven keurmerk voeren voor zijn gehele assortiment rund- , kalfs- en varkensvlees.

Slagerij Konijn stapt volledig over op sterrenvlees

Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Slagerij Konijn verkoopt alleen nog maar dit vlees met de maximaal haalbare drie sterren.

Overstap

Konijn is hiermee één van de eerste slagers van Nederland die deze overstap maakt, zo meldt de Nederlandse slagersorganisatie op de eigen website. Konijn is blij dat hij met rund-, kalfs en varkensvlees helemaal over is op producten met het drie sterren Beter Leven keurmerk. ‘We zijn er trots op dat we daarmee kunnen laten zien dat kwaliteit en diervriendelijkheid bij ons voorop staan. Door het ruime assortiment wat wij bieden, weet de klant 100 procent zeker dat men iets goeds op zijn bord krijgt’, laat de slager aan KNS weten.

Dierenwelzijn

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming geeft aan in hoeverre rekening is gehouden met het dierenwelzijn. Hoe meer sterren des te diervriendelijker het product. Weinig slagers zijn gecertificeerd met dit keurmerk. Dat heeft te maken met de strenge regels die gelden voor de controle; dat is eenvoudiger te regelen bij voorverpakt vlees.

Reageer op dit artikel