nieuws

Nederlanders eten ruim 35% meer koelvers

Nieuws 212

Nederland gaat steeds vaker voor vers. Uit onderzoek blijkt dat ruim 35 procent van de Nederlanders de afgelopen twee jaar meer koelverse maaltijden eet. Dat meldt Nederlands grootste soepproducent Unox, die vandaag aankondigt in te zetten op koelverse soepen.

Nederlanders eten ruim 35% meer koelvers
De Nederlander eet steeds vaker koelverse maaltijden, daar kan ook de slager zijn voordeel mee doen. Foto: archief VLM

Onder de naam Unox Puur Soep ligt vanaf deze week koelverse soep van het merk Unox in het vers-schap. Het merk komt hiermee de Nederlandse consument tegemoet die steeds meer vraagt om verse, kant en klaar maaltijden, zo meldt het.

Flinke groei koelverse maaltijden

Uit onderzoek van Unox blijkt dat er onder Nederlanders een grote behoefte is aan verse soepen die gemakkelijk te bereiden zijn. 35,4% van de Nederlanders geeft aan de afgelopen 2 jaar meer koelverse maaltijden te hebben gegeten dan de jaren daarvoor. Het merendeel geeft aan het ook belangrijk te vinden dat de kant-en-klaarmaaltijden die zij eten, bereid zijn met verse ingrediënten.

Na vegetarisch nu ook in het koelversschap

De stap van Unox om in te zetten op koelverse soep volgt een jaar na de introductie van de vegetarische rookworst en is na de introductie van soep in blik (1957) en soep in zak (2004), de volgende grote stap die Unox zet. Het merk speelt hiermee in op de behoefte van de Nederlandse consument die steeds vaker opzoek is naar verse voorbereide maaltijden.

Reageer op dit artikel