nieuws

mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland

Nieuws 72

Tijdens Wereldeidag op vrijdag 11 oktober verstoppen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van het ei wint een mooie prijs.

mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland
Tijdens Wereldeidag op vrijdag 11 oktober verstoppen de kippenboerinnen van mmmEggies grote roze eieren in heel Nederland.

‘We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. Dus kijk de komende dagen goed uit. De eerlijke vinder krijgt een mooie prijs van de mmmEggies’, zegt Carla van de Kruys, legpluimveehoudster in Weert en lid van de wereldeidagcommissie van de mmmEggies. In de aanloop naar Wereldeidag geven de mmmEggies op social media hints over de verstopplaatsen. Wat er in het ei zit, blijft geheim. Na Wereldeidag maken de mmmEggies dit bekend.

De mmmEggies willen met deze actie hiermee het gezonde ei als lekker en betaalbaar voedsel onder de aandacht brengen. ‘Met eieren zijn veel gevarieerde en lekkere gerechten te maken, zowel voor ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. En elke dag een ei mag’, zegt Carla van de Kruys.

Opening in Museum Corpus

Op Wereldeidag, vrijdag 11 oktober 2019, opent stichting Blij met een Ei samen met de mmmEggies, donateurs en sponsors de interactieve tentoonstelling rondom het ei in Museum Corpus in Leiden. Corpus is een interactief museum waar bezoekers een reis door het menselijk lichaam kunnen maken. In de informatieve en interactieve tentoonstelling staat onder andere het ei en het effect van de gezondheid van het ei op het menselijk lichaam centraal.

De mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, werken samen met Stichting Blij met een Ei. Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument.

 

Reageer op dit artikel