nieuws

Slagers gezocht voor Meat Your Future Karavaan

Nieuws 315

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) zoekt slagers voor de Meat Your Future (MYF) Karavaan.

Slagers gezocht voor Meat Your Future Karavaan

Dat meldt de slagersorganisatie in een persbericht. Al jarenlang toert de Meat Your Future Karavaan door het Nederlands voortgezet onderwijs met een aansprekende les vol beroeps- en opleidingsvoorlichting. Tijdens de les krijgen de jongeren op een interactieve manier informatie over het beroep slager, de opleidingsmogelijkheden en toekomstperspectief. De Meat Your Future Karavaan is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).

Wanted stempel-500

Sinds begin van dit jaar biedt de Meat Your Future Karavaan niet alleen de voorlichtingsles aan maar ook de food-les. Dit is een aanvullende les die dieper ingaat op het werk van de slager en wordt gegeven als de klas de karavaan al op bezoek heeft gehad. Op deze manier wordt de theorie met de praktijk gecombineerd. Scholen kunnen een bezoek van de Karavaan boeken via www.meatyourfuture.nl.

Slager aanwezig tijdens les

Naast de vaste MYF-presentator is er ook een slager tijdens de food-les aanwezig. Tijdens de food-les geeft de slager niet alleen een demonstratie en beantwoordt de vele vragen maar helpt ook bij het maken van heerlijke broodjes pulled porc en pulled chicken. Samen met de klas worden de verschillende sauzen en salades behorend bij elk broodje gemaakt en natuurlijk gegeten. Door de aanwezigheid van een slager gaat het beroep nog meer leven. Aanmelden kan bij Vera de Jonge, afdeling PR & Communicatie, 070 3314632.

Lees ook: De Meat Your Future Karavaan is weer van start

Reageer op dit artikel