nieuws

Marel en Tomra Food bundelen krachten

Nieuws 434

Fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel gaat een strategische samenwerking met het Noorse Tomra Food.

Marel en Tomra Food bundelen krachten

Dat meldt het ANP. Marel brengt geen financiële details naar buiten.

Slachttechniek

Het IJslandse Marel is een grote speler in de slachttechniek met ook vestigingen in Nederland. Het bedrijf draait jaarlijks €1,2 miljard omzet en mikt tot 2026 op een jaarlijkse omzetgroei van 12 procent. En niet de machines, maar de informatie die een machine levert, wordt de belangrijkste factor voor die groei.

Sorteertechnologie

Het draait in de samenwerking met Tomra Food om nieuwe op sensoren werkende sorteer- en verwerkingstechnologie. De bedrijven gaan daarbij samen optrekken op het gebied van verkoop en onderzoek en ontwikkeling. Het is de bedoeling dat onder meer de hoeveelheid afval in de vis- en vleesindustrie wordt teruggedrongen, terwijl voedselveiligheid wordt vergroot.

Lees ook: Marel zet in op traceerbaarheid

Reageer op dit artikel