nieuws

Inschrijven vakwedstrijden VAS van start

Nieuws 229

Slagers kunnen zich vanaf 2 september inschrijven voor de VAS vakwedstrijd 2019.

Inschrijven vakwedstrijden VAS van start

De VAS beurs 2019 is op maandag 4 en dinsdag 5 november van 14.00 uur tot 22.00 uur in de oude markthal op het Foodcenter Amsterdam. Inschrijven kan alleen via www.slagerswedstrijden.nl.

Slavakto

Net zoals vorig jaar tijdens de Slavakto zijn de regels en instructies van zowel de Slavakto vakwedstrijd als de VAS vakwedstrijd veranderd. Dit vanuit het oogpunt van duurzaamheid en om de kwaliteit van de ingezonden producten en de keuring hiervan naar een hoger niveau te tillen. De instructies en informatie zijn in te zien op www.slagerswedstrijden.nl.

Aangesneden producten

Voortaan mogen er aangesneden producten ingeleverd worden, maakt de VAS bekend. Hiervoor geldt wel een minimumgewicht van 2 kilo (met uitzondering van zak-broekeinde). Er hoeven dus geen hele hammen, rookvlees, rosbief et cetera meer ingeleverd te worden. Het doel hiervan is dat op deze manier minder vleesafval ontstaat. Voorts bespaart het de slager aanzienlijk aangezien deze maar 2 kilo hoeft in te leveren.

Lees ook: Aanmelden voor Leukste Slagerij mogelijk tot 15 september

Reageer op dit artikel