nieuws

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2019 bekend

Nieuws 1162

De KNS heeft de namen van de tien finalisten van de editie 2019 van de verkiezing Lekkerste Bal Gehakt bekendgemaakt. Één van deze tien genomineerden wordt op 5 november tot winnaar uitgeroepen.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2019 bekend
Keurslagerij Marco van Strien won in 2018 de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Foto: Feike Faase

73 slagers hebben meegedaan aan de vakwedstrijd. De jury, bestaande uit de branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, had de taak om te bepalen wie de meest smaakvolle bal met een ambachtelijk karakter heeft.

jury LBG 500x

Tijdens de keuring zijn de producten met zorg gekeurd op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er is zowel koud als warm gekeurd. Ondanks de verschillende samenstellingen van de ballen, zowel in structuur als in smaak, is het de jury gelukt om de 10 finalisten te selecteren. Volgens de jury is de perfecte bal rond, mooi gebruind met een goede bite en een zuivere vleessmaak.

Top tien

In willekeurige volgorde:

Slagerij Beerens, Eindhoven

Keurslagerij De Kwant, Hank

Valk Versmarkt, Voorschoten

Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden

Keurslager Jongmans, Klundert

Vleeschmeester Beerens, Liempde

Maarnse Slagerij, Maarn

Keurslagerij van Hest, Goirle

Keurslager Koen van Vugt, Drunen

Keurslagerij JK van Hoof, Udenhout

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 5 november tijdens de VAS beurs in Amsterdam. Daar maakt presentatrice Corine Boon bekend wie de Lekkerste Bal Gehakt 2019 heeft gewonnen.

Lees ook: Keurslagerij Marco van Strien maakt de Lekkerste Bal Gehakt 2018

Reageer op dit artikel