nieuws

Vleeshandelaar Jan F. opgepakt in Spanje

Nieuws 208

De Nederlandse vleeshandelaar Jan F. is opgepakt in Spanje, op verzoek van Frankrijk. Hij was daar eerder dit jaar veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor gesjoemel met paardenvlees, dat werd verkocht als rundvlees. Tijdens het proces in Frankrijk afgelopen februari vertrok F. naar Spanje. Nu is hij opgepakt omdat hij zijn straf moet uitzitten.

Vleeshandelaar Jan F. opgepakt in Spanje

F. werd op 23 juli gearresteerd in de plaats Calp, in de buurt van Benidorm, meldt de Spaanse marechaussee. Hij is overgedragen aan het gerechtshof in Madrid. De rechters daar moeten beslissen of hij mag worden overgedragen aan Frankrijk en wanneer dat zal gebeuren.

Paardenvlees

De Nederlander raakte enkele jaren geleden betrokken bij een vleesschandaal. Paardenvlees uit Roemenië en Canada werd als rundvlees verkocht en verwerkt. Naast Jan F. waren ook de Fransen Jacques Poujol en Patrice Monguillon en de Nederlander Hendricus W. bij de fraude betrokken. F. werd door de aanklagers in Parijs gezien als ‘de grote organisator’.

Hendricus W. en Monguillon kwamen er beiden vanaf met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar. Poujol kreeg zes maanden cel.

Reageer op dit artikel