nieuws

Supermarktketen Deen haalt reeks rundvleesproducten terug

Nieuws 332

Supermarktketen Deen haalt reeks rundvleesproducten terug

Supermarktketen Deen heeft een reeks rundvleesproducten teruggeroepen. De producten kunnen besmet zijn met de listeria- of e-coli-bacterie.

Distrifood meldt dat het daarbij gaat om verschillende verpakkingen tartaar, Duitse biefstuk en filet americain met een houdbaarheidsdatum tot en met 16 augustus 2019.

Bacterie treft vooral kwetsbare groepen

Op Facebook schrijft Deen: ‘Tijdens een kwaliteitscontrole is gebleken dat deze producten de bacterie listeria en/of e-coli kunnen bevatten. Consumptie van deze producten kan maag- en darmklachten tot gevolg hebben en kan schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.’

Tweede recall in minder dan een jaar

Klanten kunnen producten terugbrengen naar de winkel, waarna ze hun geld terugkrijgen. Het is de tweede keer in minder dan een jaar dat Deen een recall moet doen voor rundvleesproducten. Eind oktober 2018 werden ook al de filet américain, Duitse biefstuk en tartaar teruggehaald uit vrees voor besmetting met de listeria-bacterie.

Zie ook: Recall: Jumbo-vlees bevat salmonella

Reageer op dit artikel