nieuws

Inschrijven ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ kan weer!

Nieuws 144

Inschrijven ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ kan weer!
Lars van Dongen bakte dit jaar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Foto: Omroep Brabant

Welke ambachtelijke bakker of slager stoot Lars van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg van de troon in de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in 2020? Vanaf vandaag tot en met 28 september kan er worden ingeschreven voor deze eretitel in 2020.

Omroep Brabant gaat voor de 24e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden.

Lars van Dongen heeft de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 gewonnen bij de professionals. De 26-jarige bakker kreeg de felbegeerde wisseltrofee in maart uit handen van minister Cora van Nieuwenhuizen. Welke bakker of slager kan dit evenaren, is de vraag.

Inschrijven pro’s tot en met 28 september

Inschrijven kan vanaf nu tot en met 28 september 2019 voor ambachtelijke bakkers en slagers (categorie A). En tot en met 25 januari 2020 voor thuisbakkers en leerlingen (categorieën B, C en D) via Omroep Brabant. Daar is ook het wedstrijdreglement te vinden.

De voorronde van de strijd voor thuisbakkers en leerlingen is op 11 februari 2020 bij De Rooi Pannen in Eindhoven. De finale voor deze categorie is op 16 maart 2020, eveneens bij De Rooi Pannen in Eindhoven.

Datum bekendmaking volgt nog

De datum en plaats voor de bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 worden later bekendgemaakt. Omroep Brabant zal er zoals ieder jaar uitgebreid verslag doen. Ook in de aanloop naar de finalestrijd besteedt de omroep ruim aandacht aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020.

Mystery Shopper

De uiteindelijke winnaar in de categorie bakkers en slagers wordt driemaal bezocht door de Mystery Shopper. Hierdoor tellen ook de worstenbroodjes mee die elke dag in de winkel worden verkocht.

Samenwerkingsverband

De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College (Curio) in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Reageer op dit artikel