nieuws

Dutch BBQ-team Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën

Nieuws 394

Het Dutch BBQ-team is uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019. BBQ-team Five Q uit België is overall winnaar van het WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën, dat in Son en Breugel plaatsvond.

Dutch BBQ-team Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën
Het Nederlands BBQ-team gooide hoge ogen. Foto's: WBQA

Dat maakt de organisatie van het World Barbecue Association (WBQA) Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën bekend. De wedstrijd vond plaats tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel.

Internationale jury

Het Belgische team is overall-winnaar.

Op zondag 18 augustus 2019 moesten de BBQ-teams elke half uur in totaal zes gerechten aan de internationale jury aanbieden. De gerechten zijn door de 28 juryleden blind gejureerd: men kon dus niet zien van welk BBQ-team het gerecht afkomstig was.

Vlees en vega

Dit jaar moest de BBQ-koks naast de vis- en vleesgerechten en een dessert voor het eerst een vegetarisch gerecht bereiden. De jury beoordeelde de gerechten op smaak, malsheid en opmaak, maar ook op keuze bijgerecht, garnering en creativiteit. Tijdens de wedstrijd zijn de hygiëne en voedselveiligheid steeds streng gecontroleerd.

Muziek en demonstraties

Het nationaal BBQ-spektakel, dat toegankelijk was voor het hele gezin, werd omlijst met livemuziek, workshops, diverse culinaire presentaties en demonstraties van onder meer de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen.

Tevens zijn de nieuwste BBQ-trends gepresenteerd en viel er heel veel lekkers te proeven. Dit jaar was er bovendien een boeiende BBQ-Workshop ‘Wild’ met chef-kok Henrik Hansen uit Denemarken.

Over de World Barbecue Association

De WBQA (World Barbecue Association) is een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuebeleving, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan (Fire, Food, Friendship and Fun). In tegenstelling tot andere organisaties concentreert WBQA zich niet alleen op langzaam en op lage temperatuur garen van gerechten (low&slow). Er is binnen de WBQA ook aandacht voor grilltechnieken, presentatie (bordopmaak) en het verbeteren van alle barbecuetechnieken om zo het eindgerecht naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast is WBQA continu actief om barbecueën te promoten en mensen te informeren.

Alle uitslagen

Een overzicht van alle einduitslagen zijn hier terug te vinden:

Overall WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019:     
1.  BBQ team Five Q (BE)
2.  Dutch BBQ team
3.  Los Pollos Hermanos

WBQA Nederlands Kampioen culinair Barbecueën 2019:
1.  Dutch BBQ team
2.  Los Pollos Hermanos
3.  BBQ team WQ4U

Publieksprijs:
1.  BBQ team WQ4U

1e gerecht: Vegetarisch
1.  Dutch BBQ team
2.  BBQ team the Wild Hogs
3.  Los Pollos Hermanos
3.  BBQ team Five Q (BE)

2e gerecht: Vis
1.  Dutch BBQ team
2.  BBQ team The Smokey Devils (BE)
3.  BBQ team Five Q (BE)

3e gerecht: Kip 
1.  BBQ team Five Q (BE)
2.  Los Pollos Hermanos
3.  BBQ team The Smokey Devils (BE)

4e gerecht: Varken
1.  BBQ team Five Q (BE)
2.  Lock Stock & 2 smoking barrels
3.  Los Pollos Hermanos

5e gerecht: Kalf
1.  Dutch BBQ team
2.  BBQ team Five Q (BE)
3.  Los Pollos Hermanos

6e gerecht: Chef Choice
1.  BBQ team the Moonshine Basterds
2.  BBQ team the Wild Hogs
3.  BBQ team Five Q (BE)

Foto's

Reageer op dit artikel