nieuws

Aanmelden voor Leukste Slagerij mogelijk tot 15 september

Nieuws 181

Aanmelden voor Leukste Slagerij mogelijk tot 15 september

De zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 is in volle gang. Aanmelden kan nog tot 15 september. Vanaf 16 september tot en met 11 oktober stemt het publiek.

De verkiezing is een initiatief van Stichting Slavakto en Vleesmagazine is mediapartner van de verkiezing. De organisatie van de verkiezing is in onafhankelijke handen van Vote Company.

Opvolger Vleeschhouwerij Zetten

Aanmelden is nog tot 15 september  mogelijk via de site leuksteslagerij.nl.  In 2018 was de  finale van de eerste editie van de verkiezing van de ‘Leukste Slagerij’ één van de hoogtepunten in de slagerijbranche.  Daar werd Vleeschhouwerij Zetten door de vakjury verkozen tot de landelijke winnaar en de organisatie is nu op zoek naar een volwaardige opvolger.

Eigen provincie

Het onderscheidend vermogen bij deze verkiezing zit hem in het kunnen winnen van een titel in de eigen provincie volledig op basis van de mening van de klant. Bij de eerste editie kregen slagerijen na het winnen van de titel ook de lokale en regionale media over de vloer. Het winnen van een titel zorgt voor trotse medewerkers, positieve publiciteit en meer omzet.

Stemmen

Vanaf 16 september tot en met 11 oktober kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete slagerij. Bij het uitbrengen van een stem worden rapportcijfers gegeven voor een aantal criteria (bijvoorbeeld prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid, assortiment etc.). Ook wordt gevraagd naar verbeterpunten voor de slagerij. Rapportcijfers en verbeterpunten worden aan de genomineerde teruggekoppeld in de vorm van een benchmarkrapport.

Provinciewinnaars

Op basis van de stemronde is er in iedere provincie een winnaar. De ranglijst per provincie wordt opgesteld op basis van een gewogen gemiddelde waarbij het aantal stemmen voor 50 procent meetelt en het gemiddelde rapportcijfer ook voor 50 procent meetelt. Om Provinciewinnaar te worden, zijn minimaal vijftig stemmen nodig.

Finale

De twaalf provinciewinnaars en de vier beste nummers 2 kwalificeren zich voor de grote finale op 4 november tijdens de VAS in Amsterdam. De beoordeling van de finalisten vindt plaats door een deskundige jury én het aanwezige publiek.

Lees ook: Op zoek naar de Leukste Slagerij van Nederland

Reageer op dit artikel