nieuws

Meld je aan voor Arnhem Rookworststad

Nieuws 285

In september vindt de 45e editie plaats van Arnhem Rookworststad. In deze wedstrijd strijden slagers om de felbegeerde begeerde kampioensprijs ‘de bronzen rookworst’. Naast de rubrieken als ‘grove rookworst’ en ‘fijne rookworst’ kan er dit jaar ook weer worden meegedaan aan de KNS Innovatie / Inspiratie prijs.

Meld je aan voor Arnhem Rookworststad

Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist. Een team van deskundige juryleden keuren de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Transparant en onafhankelijk

De belangrijkste pijlers van deze wedstrijd zijn transparantie en onafhankelijkheid. Alle ingezonden producten krijgen van de organisatie een nummer en daarbij wordt geen naam vermeld. Zo weten de juryleden die de keuring uitvoeren niet van wie het ingezonden product is en wordt er een onafhankelijke keuring gedaan. Zelfs wanneer de winnende producten zijn uitgezocht, worden de namen niet aan de jury bekend gemaakt. Dit gebeurt pas bij de prijsuitreiking.

Wedstrijd Arnhem Rookworststad 2019

Wil je meedoen met Arnhem Rookworststad? Hieronder vind je alle details:

Inleverdatum: donderdag 26 september 2019
Waar? Kookstudio Velperbroeck, Marktweg 11, 6883 JL Velp (GLD), Postadres: Geitenkamp 42, 6823 HE Arnhem
Keuring: vrijdag 27 september 2019
Prijsuitreiking met diner: zaterdag 12 oktober 2019
Waar? Van der Valk hotel in Duiven
Organisatie: Peter Janssen en Jan van Egmond
Keuring onder leiding van: Paul van Trigt

Bron: KNS

Reageer op dit artikel