nieuws

Kipgroenteburger mooi voorbeeld van ketensamenwerking

Nieuws 276

In Groesbeek hebben kippenfokker John Grutters, groenteman Hemmy van Haaren en Bakkerij Oomen de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling en verkoop van een kipgroenteburger. Een lokaal product met ingrediënten uit de regio. De burger is ook te koop bij slager Tim Janssen in Groesbeek.

Kipgroenteburger mooi voorbeeld van ketensamenwerking
De kipgroenteburger. Foto: fb

De half-om-half-burger wordt gemaakt van kwaliteits-ingrediënten uit de regio, zegt John Grutters van de Gruttershoeve (Betsy’s Kip) in De Gelderlander. Het broodje dat bij de hamburger wordt geserveerd, wordt gemaakt door Bakkerij Oomen in Groesbeek, met meel van de Zuidmolen. De burger bestaat daarnaast voor de helft uit groenten van groenteboer Hemmy van Haaren, en voor de helft uit vlees van de scharrelkippen van John en Virginie Grutters, dat met een Beter Leven-ster is gewaardeerd.

Niet meer elke dag vlees

De groentekipburger of kipgroenteburger past bij de ontwikkeling dat consumenten niet iedere dag vlees willen eten en minder vlees willen consumeren.
Het idee is ontstaan op een bijeenkomst over korte ketens, waar groenteman Hemmy van Haaren, slager Tim Janssen en Grutters elkaar troffen, aldus De Gelderlander.

‘We willen nieuwe producten in de markt zetten en daarvoor gebruik maken van de mogelijkheden die we in deze regio hebben. Zo kwamen met een mooie combinatie van plaatselijke ondernemers bij de Betsy’s Kipgroenteburger’, aldus Grutters.

Grutters denkt aan al aan voortborduren op dit concept, met kip en pompoen, passend bij het najaar.

Over de Gruttershoeve

Betsy’s kip.  Foto: Facebook

De Gruttershoeve is een familiebedrijf sinds 1848, bestaande uit akkerbouw, koeien, kippen en varkens. In 1975 is vader Hein Grutters op de Plack gestart met Pluimvee. In 1999 heeft zijn zoon John Grutters het overgenomen samen met zijn vrouw Virginie. Zij zijn doorgegaan met volière opfok.

In 2006 kwam daar Wijngaard de Plack bij als neventak. In 2017 stapte het bedrijf over naar Beter Leven vleeskuikens met een overdekte buitentuin en zichtstal: Betsy’s kip heet deze tak.

‘Niet zomaar een kippetje maar een echte Berg en Dalse buitenkip met een natuurlijk leven en dat proef je. Geeft de ouderwetse verfijnde smaak van de kip van vroeger’, aldus de familie.

Reageer op dit artikel