nieuws

Group of Butchers neemt Schouten Vleeswaren over

Nieuws 1482

Schouten Vleeswaren, met haar twee productielocaties in Tegelen en Lottum, is onderdeel geworden van Group of Butchers. Met deze overname breidt Group of Butchers, een van de leidende producenten in ambachtelijke vleeswaren en gegaarde vleesproducten, haar positie in ambachtelijke worst- en BBQ-producten uit. Voor Schouten Vleeswaren betekent het opgaan in Group of Butchers een versterking van de interne organisatie en verdere groei.

Group of Butchers neemt Schouten Vleeswaren over

De eigenaren van Schouten Vleeswaren, Fred Schouten en zijn zonen Gino en Alex, zijn erg tevreden met het opgaan in Group of Butchers. ‘Ons familiebedrijf maakt nu deel uit van het sterke team van Group of Butchers. De bundeling van onze krachten garandeert de continuïteit en groei van ons bedrijf en het maakt ons mogelijk onze hoogwaardige service verder te verbeteren. Daarnaast is een nog intensievere samenwerking met retailers van enorm belang om een goed resultaat te halen. Binnen Group of Butchers zullen we blijven innoveren om de consument te bedienen met de beste ambachtelijke worst specialiteiten. Gino en Alex Schouten voegen daar aan toe: “We zijn erg blij met deze stap en kijken uit naar een intensieve samenwerking met Group of Butchers’, zegt Fred Schouten.

Onderscheidend assortiment

Remko Rosman, CEO van Group of Butchers: ‘Met Schouten Vleeswaren, dat bekend staat om haar ambachtelijke, traditionele BBQ-worsten en andere worstspecialiteiten, voegen wij weer een heel mooi bedrijf toe aan Group of Butchers. We kijken er erg naar uit om samen met de familie Schouten onze klanten dagelijks de lekkerste producten te beleveren en samen te groeien. Door het toevoegen van Schouten en hun mooie recepten zijn wij in staat om voor iedere retailer separaat een mooi onderscheidend assortiment te produceren. Daarnaast geeft de sterke positie van Schouten in Foodservice ons toegang tot een nieuwe markt.’

Over Group of Butchers

Group of Butchers is in 1997 opgericht door Nick Visser en Wilbert Wolfs en levert hoogwaardige vleeswaren en vleesproducten aan de retailmarkt in Nederland, Duitsland en België. De slagers van het bedrijf produceren dagelijks verse, ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten van topkwaliteit. Dit begint met het gebruik van kwaliteitsgrondstoffen, waarna het belangrijkste element volgt: de bereiding. Het zijn deze bereidingswijzen die de producten van Group of Butchers zo uniek maken. Door de jarenlange ervaring en de toewijding van vakslagers met betrekking tot het roken, grillen, koken, bakken en braden van vlees, maar ook in het mengen, kruiden, zouten, drogen en rijpen, ontstaat het echte verschil. Door selectief gekozen Nederlandse, Duitse en Belgische familiebedrijven over te nemen, blijft Group of Butchers het assortiment uitbreiden. Het assortiment bestaat momenteel uit de volgende productgroepen: (droge) worsten, luxe rundervleeswaren, gehaktballen, spreads, kookhammen, rotisserie en gegrilde vleeswaren.

Over Schouten Vleeswaren

Schouten Vleeswaren is opgericht in 1988 en is specialist in het maken van ambachtelijke worstspecialiteiten. Door de inzet van het team van Schouten, de mooie recepturen en de aandacht aan de producten, levert Schouten elk jaar weer een topprestatie in het zo belangrijke BBQ- assortiment van diverse retailers. De unieke recepturen gekoppeld aan de niet aflatende inzet en het toevoegen van een apart DC voor de ambachtelijke producten maakt Schouten samen met Group of Butchers tot dé BBQ-worst specialist van Nederland.

Reageer op dit artikel