nieuws

Gertjan Kiers wint boerenaward Gouden Trekker

Nieuws 560

Gertjan Kiers wint boerenaward Gouden Trekker

Demoslager Gertjan Kiers is met ruim 27 procent van alle stemmen de winnaar geworden van de allereerste Gouden Trekker Award. Deze award is een initiatief van het boeren-, tuinders- en visserijcollectief Team Agro NL en werd vrijdag 19 juli uitgereikt op de Zwarte Cross. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor een burger die – ondanks dat hij of zij geen boer of tuinder is – zich hard maakt voor de agrarische sector. Het is voor het eerst dat boeren een prijs uitreiken aan een burger. Dit zal nu jaarlijks gebeuren.

Gertjan Kiers kreeg van het publiek, dat sinds januari van dit jaar hun stem kon uitbrengen via www.goudentrekker.nl, de meeste stemmen. Kiers werd genomineerd als schrijver van de Vleesbijbel en vanwege zijn optredens als Demoslager op landelijke televisie. Hierin spreekt hij vol passie over vlees en leert het publiek over de herkomst en de voedingswaarde van vlees. Ook in de overige media en in het onderwijs draagt Kiers de liefde voor vlees en voor de voedselmakers, de boeren en tuinders, nationaal en internationaal uit. Hij deelt zijn passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij, waardoor hij de burger intensief betrekt bij de voedselproductie. Hij is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.

Boeren aangelegenheid

De uitreiking werd gepresenteerd door Femke Wiersma (bekend van Boer Zoekt Vrouw) en melkveehouder Jan Bronninkreef (winnaar Expeditie Robinson). De award, gemaakt door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous, werd uitgereikt door Miss Boerin 2019, Nadieh Bruinsma, en Miss Agro 2019, Frederique Kleefstra, beiden afkomstig uit Friesland. De overige genomineerden waren, Yvon Jaspers (BZV), Ester Broug (Boerenfluitjes), Bennie Jolink, de Zwarte Cross en het koningspaar Willem-Alexander en Máxima.

Overige genomineerden Gouden Trekker

Yvon Jaspers eindigde op de tweede plaats met 22,9 procent van de stemmen. Willem-Alexander en Màxima werden derde met 15,8 procent van de stemmen. Op Ester Broug stemde 13,4 procent, op de voet gevolgd door Bennie Jolink met 13,2 procent van de stemmen. De Zwarte Cross kreeg 7,5 procent van de stemmen.

Reageer op dit artikel