nieuws

Eerste bijeenkomst van platform Branche erkende Meesterslagers

Nieuws 365

Eerste bijeenkomst van platform Branche erkende Meesterslagers
Foto: KNS

Het platform Branche erkende Meesterslagers heeft afgelopen week zijn eerste bijeenkomst gehouden. De vijf Meesterslagers bogen zich tijdens het samenzijn over de meestertitel, communicatie, media en meer.

Het platform van Branche erkende Meesterslagers bestaat uit de vijf Meesterslagers  die Nederland rijk is: Wouter van de Veen, Dennis van Dun, Arno de Best, Johan van Uden en Herman ter Weele.

Hoogst haalbare titel

Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen in Ederveen, en Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel in Waalwijk waren in het voorjaar van 2017 de eerste twee slagers die zichzelf Branche erkende Meesterslager mogen noemen. Precies een jaar later hadden ook Arno de Best van de gelijknamige slagerij in Bergen (Limburg), Johan van Uden van Chateaubriand in Heemstede, en Herman ter Weele van Slagerij Ter Weele in Oene/Emst het traject doorlopen dat leidt tot de hoogst haalbare titel in de slagersbranche. De titel Branche erkende Meesterslager toont aan dat een slager het slagersvak in alle facetten excellent beheerst. Met de introductie van de meestertitel in de branche worden ook het slagersambacht en vakmanschap bewaard voor de toekomst.

Alleen voor de állerbesten

‘De titel Branche erkende Meesterslager is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. ‘Het behalen van de meestertitel is de kroon op jouw werk en is het bewijs dat jij een slager bent die op topniveau functioneert; als vakman en ondernemer. Maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie als slager’, aldus de Stichting Meestertitels Slagersbranche, waarvan het secretariaat is ondergebracht bij Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). ‘Als je jezelf na een succesvol afgelegde meesterproef Branche erkende Meesterslager mag noemen, dan heb je aangetoond dat jij een slager op topniveau bent. Met deze meestertitel op zak, onderscheid je jezelf als vak- en ambachtsman of vak- en ambachtsvrouw binnen de branche, maar zeker ook richting consumenten.’

Voor meer informatie: www.branche-erkende-meesterslagers.nl/home.

 

Foto's

Reageer op dit artikel