nieuws

Droge worst Brandt & Levie scoort het best bij Wilbrink

Nieuws 370

Droge worst Brandt & Levie scoort het best bij Wilbrink
Droge worst met venkelzaad. Foto: Brandt & Levie

Brandt & Levie komt als beste droge worst uit de smaaktest van culinair journalist Felix Wilbrink. De smaaktekst verscheen zaterdag in de Zomer bijlage van de Telegraaf.

Met een team van 50 collega’s werden door Felix Wilbrink zo’n 40 op het oog vergelijkbare worsten geproefd en hier kwam een top 5 uit. Met geen enkele stem tegen pronken de worsten van Brandt & Levie op nummer 1 en 2. De droge worst met venkelzaad is de absolute favoriet, gevolgd door de naturel variant. ‘Blije varkens, verse kruiden en minutieuze bereiding. Zonder enige twijfel de winnaar!’, aldus de culinair journalist.

Voor deze test werden alleen droge worsten getest die verkocht worden bij grotere ketens.

De top 5

  1. Venkelworst, Brandt & Levie: Zonder enige twijfel de winnaar. De worst was dan ook schoon op. Sommige proevers kwamen tevergeefs voor nog een stukje. Prijs €7,30
  2. Naturel, Brandt & Levie: De naturel van dezelfde makers als de nummer 1, komt op nummer twee. Blije varkens, verse kruiden, minutieuze bereiding: het loont! Prijs €7,30
  3. Galbanetto, Galbani: Door een paar mensen als iets te vet beoordeeld, maar verder opvallend geprezen vanwege zijn smeuïgheid. Gekocht bij Albert Heijn voor €4,29
  4. Fuet, Stegeman: Ondanks de onzinterm ’fuet’ wel een geweldige score. „Mals, iets zout, lekker sterke smaak”, aldus de proevers. In alle supermarkten te koop. Prijs €2,99
  5. Achterhoekse droge worst, Huls: De Achterhoekse droge worst van Huls op een verdiende vijfde plaats. Altijd plek voor ouderwetse smaken. Prijs €3,30

Brandt & Levie

Brandt & Levie staat in Nederland bekend om hun goed gehouden varkens. En om de drie chefs Jiri, Geert en Samuel die het bedrijf 8 jaar geleden oprichtten. Hun missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden ze in Italië het vak van worstmaker en begonnen in Amsterdam hun eigen worstenmakerij, waar ze uitsluitend worst maken van goed gehouden varken.

Reageer op dit artikel