nieuws

Tweede groep Ondernemersacademie Food start in september

Nieuws 265

Tweede groep Ondernemersacademie Food start in september
Foto: Ondernemersacademie Food

De eerste lichting deelnemers aan de Ondernemersacademie Food hebben 1 mei hun plannen gepresenteerd. Zij hebben in mei hun traject afgerond. In september start de tweede groep met toekomstige ondernemers. De werving hiervan is gestart.

De eerste lichting geslaagden.

Bij het afronden van de Ondernemersacademie Food hebben de deelnemers hun toekomstplannen gepresenteerd. Iedere deelnemer heeft aangegeven waar hij/zij staat in het ondernemerschap. De plannen varieerden van volop gas erop en verder onderzoeken of en wanneer de eerste stap naar ondernemerschap gezet moet worden. Gedurende het traject heeft één van de deelnemers ingezien dat het ondernemerschap op dit moment niet succesvol was en heeft haar winkel gesloten. Ook dit is ondernemerschap: op tijd een weloverwogen besluit nemen.

Tweede groep start in september

De werving van de tweede groep is in volle gang. Er is onder andere op BRN Nieuwsradio twee weken lang vier keer per dag een radiospot te horen geweest. Dit heeft een aantal reacties opgeleverd. Alle oud-studenten van de SVO hebben persoonlijk de brochure via post ontvangen. De ondernemersacademie is nog op zoek naar meer deelnemers. Opgeven kan via de website.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden, plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Reageer op dit artikel