nieuws

SVO ontvangt RIF-subsidie voor Generation Food

Nieuws 281

Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft subsidiegeld toegekend aan SVO vakopleiding food. SVO en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim € 820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.

SVO ontvangt RIF-subsidie voor Generation Food
Foto: SVO

Samen met branchepartners VOS fonds, McDonald’s, COV, VNV, ADN, een aantal bedrijven, scholen voor voortgezet onderwijs en hbo-instellingen werkt SVO de komende jaren verder aan het vernieuwen en versterken van de voltijdsopleidingen Generation Food.

De nadruk komt te liggen op innovatie van de opleidingen, professionalisering van docenten, werving en het integreren van betekenisvolle projecten van bedrijven. Bovendien bevat de RIF een onderzoekslijn waarin SVO gaat werken aan hybride producten.

Regionaal Investeringsfonds

Het Regionaal Investeringsfonds financiert publiek-private samenwerkingen tussen mbo-instellingen, bedrijven en overheden gericht op het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.

Over SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven.

SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vier locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil.

Generation Food

SVO Vakopleiding Food (SVO) is de opleider voor de branche in de volle breedte. Het onderwijs moet breder, innovatiever en generalistischer opleiden. SVO gaat de voltijdse opleiding Generation Food vernieuwen, docenten professionaliseren, aandacht besteden aan onderzoek, instroom verhogen en de innovatieve kracht van Generation Food verbeteren.

Reageer op dit artikel