nieuws

Slager Hoekstra zit in zijn maag met guldens

Nieuws 1099

Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden zit in zijn maag met maar liefst 7000 gulden. Hij kan het geld niet inleveren bij De Nederlandsche Bank, omdat die alleen nog oud geld accepteert van particulieren.

Slager Hoekstra zit in zijn maag met guldens
Eigenaar Johannes Hoekstra. Foto: archief Vleesmagazine

Hoekstra kreeg de guldens door een ludieke actie vanwege het 25-jarig bestaan van zijn zaak. Mensen konden zaterdag vlees bij hem kopen voor een ouderwetse prijs en met ouderwets geld: guldens dus. De actie leverde de slager de 7000 gulden op.

Onbruikbare biljetten

Bij de ingeleverde briefjes zaten ook drie briefjes die hij niet kan gebruiken: een briefje van 10 en een van 100 die te oud zijn om nog in te leveren, en een vals briefje van 100 met een afbeelding van Geert Wilders erop. ‘Die zijn er in de drukte tussendoor geglipt. Nou ja, dat kan gebeuren’, reageert hij laconiek tegen Omrop Fryslân.

Jubileumactie

Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden bestaat 25 jaar. In het weekend van 15 en 16 juni vierde de slagerij dat met prijzen van een kwart eeuw geleden, met acceptatie van oud geld.

Reageer op dit artikel