nieuws

Meneer Wateetons brengt boek uit Over Charcuterie

Nieuws 498

In Over Charcuterie schrijft Meneer Wateetons over het zelf maken van vleeswaren: van Italiaanse hammen, coppa en pancetta, tot beroemde Franse patés en terrines en Nederlandse slagersklassiekers als achterham of rookvlees.

Meneer Wateetons brengt boek uit Over Charcuterie

Het boek telt bijna 100 recepten, die met stap-voor-stapfoto’s en uitgebreide instructies technieken helder worden uitgelegd. Ook ontbreken de foutenanalyses niet.

Zevende boek

Over Charcuterie is het zevende boek van Meneer Wateetons, die eerder diepgaande en humoristische DIY-handboeken schreef over onder andere fermenteren, roken, drank maken en worst draaien.

Meneer Wateetons. Beeld: Simone van den Berg

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons vindt het leuk om één onderwerp tot op de bodem uit te zoeken en ervoor te zorgen dat zijn teksten vaktechnisch kloppen. Als gepromoveerd wetenschapper is hij onderzoekend en sceptisch van aard en hij schept er genoegen in culinaire mythes met de grond gelijk te maken. ‘Ik bijt mij graag in een onderwerp vast’, benadrukt hij. Zijn boeken en andere stukken kenmerken zich door een gedegen wetenschappelijke onderbouwing, een humoristische schrijfstijl en een onverwoestbare can-do-attitude. Meneer Wateetons (een pseudoniem) houdt van experimenteren met food, met wisselende uitkomsten. En hij vindt het leuk om daarover te schrijven.

Reageer op dit artikel