nieuws

KNS ontvangt Deense slagersorganisatie

Nieuws 299

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft deze week de Deense brancheorganisatie op bezoek gehad. Onder meer is een bezoek gebracht aan de zelfslachtende slagers Van Meurs, Van de Weg en Ter Weele.

KNS ontvangt Deense slagersorganisatie
Ferry van Meurs (l) ontvangt de Deense delegatie, Foto: KNS

Binnen de International Butchers’ Confederation is geregeld contact met brancheorganisaties uit andere landen. Deze week was er, als uitvloeisel daarvan, een Deense delegatie op bezoek. KNS trad als gastvrouw op en stelde programma samen om inzicht te geven in de Nederlandse markt.

Denemarken telt aanzienlijk minder slagerijen dan in Nederland. In de Deense branche spelen slachterijen een grote rol. Om die reden zijn hier in Nederland de zelfslachtende slagers Van Meurs in Reeuwijk, Van de Weg in Oosterwolde, en Ter Weele in Oene bezocht.

Kaas-, vis- en groentewinkels

Ook vond een uitgebreide rondleiding bij Ekro plaats. De Deense organisatie heeft namelijk ook  volop aandacht voor de kaas-, vis-, groentewinkels. Het bezoek aan Landwaart Culinair en slagerij Zweistra paste ook mooi in het programma.

‘Betere afstemming’

‘Het uitwisselen van kennis tijdens deze dagen helpt om op Europees niveau betere afstemming te hebben op diverse dossiers.’, vertelt KNS-directeur Marian Lemsom. ‘De dagen in Nederland werden door de Denen als inspirerend, nuttig en gezellig ervaren.’

Foto's

Reageer op dit artikel