nieuws

Expertisecentrum zoekt financiering voor Dag van het Slagersambacht

Nieuws 257

Expertisecentrum zoekt financiering voor Dag van het Slagersambacht

Het Expertisecentrum voor het Slagersambacht wil op 23 oktober van dit jaar de Dag van het Slagersambacht organiseren. Afgelopen vrijdag 14 juni heeft zij daarvoor met bedrijven uit de keten van vlees discussie gevoerd over de opzet en de financiering van de Dag van het Slagersambacht.

Ambachtsberoepen staan onder druk, waardoor het voor iedereen in de keten lastiger wordt om bijvoorbeeld vaktechnisch onderlegd personeel te krijgen. Ook is het voor veel bedrijven een uitdaging om de ‘jongere generatie’ klanten aan zich te binden. Het gaat in beide gevallen om het ‘perspectief van de doelgroep’ wat meer ondersteuning zou mogen krijgen.

Groots evenement

Ben Hansen (bestuurslid van het Expertisecentrum): ‘De Dag van het Slagersambacht wordt een evenement voor alle mensen die beroepsmatig actief zijn in het vlees. Zowel ondernemers als ook medewerkers. In een festival-achtige sfeer met activiteiten binnen en buiten (overdekt) willen we een dynamisch programma gaan bieden met mini-seminars over actuele thema’s, en workshops over producten en technieken. Ook hebben we ‘Butcher-Wars’ op het programma staan. Vakwedstrijden naar Australisch model, waarin slagers de strijd met elkaar aangaan met het verwerken van een heel karkas tot vitrine-klare gerechten in rondes van 45 minuten. Er komen inspirerende sessies over levende inkoop, een Meat Market met veel proeverijen en een foodcourt met foodtrucks waar je heerlijke vleesgerechten kunt eten. Het wordt een dag waarop je met een trots gevoel voor je vak weer naar huis gaat! Trots dat je over unieke kennis beschikt als je werkt in de keten van vlees. Of je nu slager bent ‘op de hoek’, of bijvoorbeeld actief bent in de industrie, grond- of hulpstoffen leverancier of op een andere wijze werkzaam bent in het vlees.’

Verbroedering en saamhorigheid

Deze dag, die voor het eerst wordt georganiseerd, kan alleen doorgang vinden als er voldoende commitment is vanuit de gehele keten. ‘Het is belangrijk dat de keten van vlees meer gaat samenwerken om continuïteit naar de toekomst te vinden. Verbroedering en saamhorigheid’, zegt Hansen. ‘Op basis van de trotsheid op datgeen je doet en dat uit te dragen, kun je bouwen aan onderscheid en diepgang in je kennis, wat belangrijk is voor je klant en je aspirant medewerker. Die is op zoek naar die kennis en diepgang zodat ook hij zich kan onderscheiden!’

Financiële ondersteuning

De aankomende weken wil het Expertisecentrum voldoende financiële ondersteuning en leuke suggesties voor de Dag van het Slagersambacht ophalen bij bedrijven uit de gehele keten. Contact opnemen met het Expertisecentrum kan via de website.

Reageer op dit artikel