nieuws

Emondt geeft tips voor koelen bij extreme warmte

Nieuws 358

Emondt KMI in Apeldoorn krijgt dezer dagen veel storingsmeldingen vanwege het warme weer. Veel van de storingen zijn te voorkomen door goed onderhoud, maar een deel ook niet. De winkelinrichter en koeltechniekspecialist geeft tips die ondernemers zelf kunnen toepassen.

Emondt geeft tips voor koelen bij extreme warmte

Hoge omgevingstemperaturen kunnen gevolgen hebben voor het functioneren van je koel/vries/airco installatie. Bij extreme weersomstandigheden, met een buitentemperatuur van meer dan 30 graden en een nachttemperatuur niet lager dan 20 graden, kun je de installatie helpen.

Een aantal tips

Zorg als eerste dat de condensor van de koelinstallatie of airconditioning schoon is. Het niet-reinigen van de condensor kan bij warm weer leiden tot uitvallen van de koelinstallatie door het te hoog oplopen van de condensatie druk. Schoonmaken kun je zelf uitvoeren met een niet al te harde borstel, een stofzuiger of met luchtdruk.

Als je koelinstallatie moeite heeft om op de juiste temperatuur te blijven, kun je helpen het rendement van de koeling te verbeteren door met een waterslang op het dak waar de condensor staat verkoeling te geven.

Voorzie het gedeelte waar de condensor staat van een laagje water, de temperatuur zal hier dalen en de aanzuiglucht wordt minder warm, dit bevordert de capaciteit van de koeling. Je kunt ook de condensor benevelen met water. Let op dat je nooit de condensor rechtstreeks besproeit, maar alleen via de bovenkant, zoals een regenbui.

Overige adviezen

Verder is het raadzaam:
– deuren van de koel/vriescellen niet onnodig lang open laten staan
– zorg dat de luchtcirculatie in het koelmeubel niet onderbroken wordt door
producten
– zorg dat de aanzuigroosters vrij zijn
– laat gekoelde producten zo kort mogelijk buiten de koeling
– berg de producten uit een wandmeubel in de nacht op in een koelcel
– laat de airco in de winkel ’s nachts aan

Nadere info

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Emondt Onderhoud & Service, via de website.

Reageer op dit artikel