nieuws

Bekendmaking winnaar Spareribs Trophy op 24 juni

Nieuws 138

De winnaar van de Spareribs Trophy 2019 wordt maandag 24 juni bekendgemaakt. Die dag reikt juryvoorzitter, tv-maker en culinaire duizendpoot René Pluijm de Spareribs Trophy uit op het KNS Inspiratiecongres in Utrecht.

Bekendmaking winnaar Spareribs Trophy op 24 juni
René Pluijm en slager John van Tilburg aan de slag tijdens de keuring van de Spareribs Trophy 2019. Foto: KNS

De jury bestaat uit René Pluijm, slager John van Tilburg uit Sliedrecht (winnaar van 2018), SVO-docent en keurmeester voor het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Ronnie Poeste, en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn. Zij keurden de inzendingen zorgvuldig.

‘Het was een heel spannende finale waarin we de tien finalisten streng hebben beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en consistentie. Maar we zijn unaniem over de winnaar’, aldus juryvoorzitter René Pluijm.

Tien finalisten

De jury selecteerde uit de wedstrijd de volgende 10 finalisten:

• Keurslagerij De Adelaar, Apeldoorn
• Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik, Leiden
• Keurslager Horst, Epe
• Slagerij Aldershof, Oosterwolde
• Keurslager Tim Janssen, Groesbeek
• De Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort
• William Hermanussen, Keurslagerij en Catering, Overasselt
• Keurslagerij Marco van Strien, ’s-Gravenmoer
• Slagerij Wout van de Veen, Ederveen
• Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen

Prijsuitreiking en aanmelden

Belangstellenden zijn  welkom bij de Evenementenlocatie Mereveld aan de Mereveldseweg 9 in Utrecht. De  ontvangst voor het Inspiratiecongres is vanaf 17.30 uur, de prijsuitreiking vindt rond 21.15 uur plaats.

Meer informatie is te vinden op de site, met een mogelijkheid tot aanmelding.

Spareribs Trophy

De Spareribs Trophy is een jaarlijkse vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Op basis van een keuring zijn alle spareribs gekeurd. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche. Naast de Spareribs Trophy organiseert de KNS ook de Lekkerste Bal Gehakt en de Grote Grillworsttest.

 

Reageer op dit artikel