nieuws

Week van de Slager officieel afgetrapt door slagerskampioen

Nieuws 340

Week van de Slager officieel afgetrapt door slagerskampioen

De zevende editie van de Week van de Slager is op maandag 13 mei ingeluid met een speciale barbecue in Rijswijk. Wilma Daams (FNV), werknemersvoorzitter van Sovvb en KNS-directeur Marian Lemsom sneden samen met Europees slagerskampioen Tessa Moerland het slagerstouw door. Tijdens deze aftrap werd een barbecue-demonstratie gegeven door studenten van SVO vakopleiding food. Kinderen van een lokale basisschool waren uitgenodigd voor dit evenement en kregen zo de smaak te pakken van het slagersvak.

Wilma Daams en Marian Lemsom spraken gezamenlijk uit dat ze alle slagersinitiatieven van harte toejuichen om het vak onder de aandacht te brengen. Deelnemende slagers, dit jaar ruim 300, laten deze week op eigen wijze de veelzijdigheid van het slagersvak zien. Dat kan door het organiseren van een workshop, open huis, demonstratie, klassenbezoek, kleurplaatwedstrijd of proeverij.

‘Een fantastisch vak’

Tessa Moerland is, samen met Josja Haagsma, Europees kampioen geworden bij de internationale slagersvakwedstrijd International Young Butchers’ Competition. De IYBC vond 5 en 6 mei plaats in Frankfurt. Als jonge slager en medewerker bij Keurslagerij Marco van der Hout, beaamt ze het belang van het jong en levendig houden van de slagersbranche. ‘Het is een fantastisch vak waar ik al mijn passie en creativiteit in kwijt kan.’

Week van de Slager 2019

De Week van de Slager, die van 13 tot 18 mei plaats vindt, is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers. Lees er meer over op weekvandeslager.nl.

De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit.

Reageer op dit artikel