nieuws

Vleesverwerker Van Ruiten Food in Leeuwarden failliet

Nieuws 1851

Vleesverwerker Van Ruiten Food in Leeuwarden is door de rechtbank failliet verklaard. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Vleesverwerker Van Ruiten Food in Leeuwarden failliet

Het verlies van een paar grote klanten heeft het bedrijf op industrieterrein De Hemrik de das omgedaan volgens de Friese nieuwssite. Curator Wouter Cnossen zal de 24 medewerkers ontslag aanzeggen. Van Ruiten hield zich bezig met het slicen (in dunne plakken snijden), portioneren en marineren van vlees en de productie van kant- en klaarmaaltijden (wraps). Van Ruiten leverde aan het merendeel van de Nederlandse supermarktketens.

Klanten weggekaapt

Volgens de curator werden de klanten van het failliete bedrijf weggekaapt door drie grote vleespartijen. Zij verstevigden hun greep op de totale keten en konden daardoor goedkoper werken.

Doorstart lijkt kansloos

Cnossen is pessimistisch over een doorstart. ‘Ik wil de mensen geen valse hoop bieden’, laat hij weten. ‘Het management heeft zelf eerder geprobeerd om overnamekandidaten te vinden. Dat is niet gelukt.’

Reageer op dit artikel