nieuws

Verkiezing Leukste Slagerij 2019 van start

Nieuws 436

De zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 gaat beginnen. Deelname aan de verkiezing levert gegarandeerd veel gratis publiciteit op en leuke reacties van klanten en leveranciers.

Verkiezing Leukste Slagerij 2019 van start
Team Limburg geconcentreerd aan de slag tijdens de wedstrijd De Leukste Slagerij van Nederland 2018. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

In 2018 was het één van de hoogtepunten in de slagerijbranche: de finale van de eerste editie van de verkiezing van de ‘Leukste Slagerij’. Op basis van de publieksstemmen kwalificeerden twaalf Provinciewinnaars zich voor de grote finale tijdens vakbeurs Slavakto. Daar werd Vleeschhouwerij Zetten door de vakjury verkozen tot de landelijke winnaar.

Meld je nu aan

Gezien de vele positieve reacties is besloten dit jaar de tweede editie te organiseren. Inmiddels zijn achter de schermen de voorbereidingen getroffen en kunnen slagerijen zich nu aanmelden via de site Leuksteslagerij.nl om deel te nemen.

Titel zorgt voor trotse medewerkers

De wedstrijd om de Leukste Slagerij van Nederland in volle gang. Juryleden Paul van Trigt en Josja Haagsma bekijken samen met Corine Boom de tafelpresentaties. Foto: Peter Garstenveld

De wedstrijd om de Leukste Slagerij van Nederland 2018. Foto: Peter Garstenveld

Het onderscheidend vermogen bij deze verkiezing zit hem in het kunnen winnen van een titel in de eigen provincie volledig op basis van de mening van de klant. Bij de eerste editie kregen slagerijen na het winnen van de titel ook de lokale en regionale media over de vloer. Het winnen van een titel zorgt voor trotse medewerkers, positieve publiciteit en meer omzet.

Stemmen

Vanaf 16 september t/m 11 oktober kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete slagerij. Bij het uitbrengen van een stem worden rapportcijfers gegeven voor een aantal criteria (bijvoorbeeld prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid, assortiment etc.). Ook wordt gevraagd naar verbeterpunten voor de slagerij. Rapportcijfers en verbeterpunten worden aan de genomineerde teruggekoppeld in de vorm van een benchmarkrapport.

Provinciewinnaars

Wie wordt de opvolger van Vleeschhouwerij Zetten?

Op basis van de stemronde is er in iedere provincie een winnaar. De ranglijst per provincie wordt opgesteld op basis van een gewogen gemiddelde waarbij het aantal stemmen voor 50 procent meetelt en het gemiddelde rapportcijfer ook voor 50 procent meetelt. Om Provinciewinnaar te worden, heb je minimaal vijftig stemmen nodig.

Finale

De twaalf provinciewinnaars en de vier beste nummers 2 kwalificeren zich voor de grote finale op 4 november tijdens de VAS in Amsterdam. De beoordeling van de finalisten vindt plaats door een deskundige jury én het aanwezige publiek.

Organisatie

De verkiezing is een initiatief van Stichting Slavakto en Vleesmagazine is mediapartner van de verkiezing. De organisatie van de verkiezing is in onafhankelijke handen van Vote Company. Deze specialist in verkiezingen faciliteert bijvoorbeeld ook de Musical Awards en de Zoover Awards.

Meld je hier aan

Reageer op dit artikel