nieuws

Recall: Jumbo-vlees bevat salmonella

Nieuws 549

Jumbo haalt per direct een aantal verse varkensvleesproducten van zijn huismerk uit de schappen. Tijdens een kwaliteitscontrole is de Salmonella-bacterie aangetroffen.

Recall: Jumbo-vlees bevat salmonella
Jumbo haalt varkensvleesproducten uit de schappen.

Volgens de keten kunnen de producten besmet zijn. Jumbo vraagt klanten daarom om de betreffende verse varkensvleesproducten niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De supermarktketen meldt bij de waarschuwing wel dat de bacterie afgedood wordt als klanten het bereidingsadvies op de verpakking opvolgen en het vlees goed verhit wordt.

14 Jumbo-varkensvleesproducten

Het gaat in totaal om 14 varkensvleesproducten van het Jumbo-huismerk, waaronder varkenssaucijs, varkensbraadworst, soepballetjes en gemengd gehakt.

Sesambroodjes

Jumbo heeft ook Hamburgerbuns brioche-broodjes uit de schappen gehaald. Door een productiefout zitten er sesambroodjes in de verpakking. Dit kan gevaarlijk zijn met mensen met een allergie voor sesam. Het gaat om de Jumbo Hamburgerbuns brioche broodjes, per twee verpakt, met EAN 8718452315246 en houdbaarheidsdatum 02-07-2019. Klanten kunnen in de winkel hun geld terugvragen.

Reageer op dit artikel