nieuws

Kick-off Week van de Slager op 13 mei

Nieuws 284

De kick-off voor de Week van de Slager 2019 vindt plaats op maandag 13 mei bij SVO vakopleiding food in Rijswijk. Bij de aftrap laten leerlingen van SVO vakopleiding food de veelzijdigheid van het slagersvak zien en proeven op de barbecue. Het thema voor 2019 is: Een verrassend veelzijdig vak.

Kick-off Week van de Slager op 13 mei

Wilma Daams, werknemersvoorzitter van de Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb), en Marian Lemsom, directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), openen de Week van de Slager . De week, die duurt van 13 tot en met 18 mei 2019, moet het ambacht onder de aandacht brengen van de consument.

Nieuwe aanwas

Daarnaast is het doel om ook kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers. ‘De slagersbranche is in beweging en er is vraag naar aan ambachtelijke vakmensen. Een kans dus voor mensen die slager willen worden’, laat Lemsom van de KNS weten.

De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. ‘Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk’, aldus de KNS.

Jongeren-campagne op social media

Speciaal voor jongeren is op Instagram de campagne ‘Ook voor jou?’ met daarin aan het woord Carlijn Rood, Danique Groot, Martijn Griekspoor en Rick Vicenties. Zij laten allen de veelzijdigheid van het slagersvak zien.

Op Facebook tonen Bart Ridder, Danique Groot, Sjors Bodegraven en Corina Wisse dat er voor iedereen een passende slagerij te vinden is. De campagnes gaan live in aanloop naar de Week van de Slager.

Elke slager bepaalt eigen programma

Bij de deelnemende slagers wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Week van de Slager. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, workshops en veel meer. Er zijn proeverijen, demonstraties, wokshops of leuke quizjes om de slagerskennis van het publiek te testen.

Slagers kunnen zich via dit formulier aanmelden als deelnemer. 

Initiatief van Sovvb

De Week van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) voert dit project in opdracht van Sovvb uit. Kijk voor meer informatie op weekvandeslager.nl.

Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan, en nog veel meer. KNS voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de KNS.

Over de KNS

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Reageer op dit artikel