nieuws

Keuring Spareribs Trophy 2019 in gang; uitslag 24 juni

Nieuws 357

De keuring voor de Spareribs Trophy 2019 vindt donderdag 23 mei plaats. Tijdens de keuring worden de spareribs beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien, kleur, aanzien van het snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie.

Keuring Spareribs Trophy 2019 in gang; uitslag 24 juni
Donderdag 23 mei worden allen inzendingen gekeurd. Foto: KNS

De organisatie van de Spareribs Trophy is in handen van de KNS. De afgelopen jaren vond ook altijd een finalekeuring plaats, maar vanaf 2019 is maar één ronde, met de keuring op donderdag 23 mei. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Inspiratiecongres van KNS op 24 juni.

Spelregels

Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) aangesloten bij de KNS. Er moesten vandaag voor 14 uur minimaal 3 spareribs te worden ingestuurd. Er wordt zowel warm als koud gekeurd.

De jury

De Spareribs Trophy 2018 is gewonnen door slagerij van Tilburg uit Sliedrecht.

Dit jaar bestaat de jury uit tv-maker René Pluijm, winnaar 2018 John van Tilburg van de gelijknamige slagerij, en Ronnie Poeste, SVO-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht.

KNS Inspiratiecongres 24 juni

Het KNS Inspiratiecongres op 24 juni biedt slagers een dosis kennis, inzicht en ideeën. Dit wordt gecombineerd met smakelijke gerechten en drankjes. Voorafgaand aan het Inspiratiecongres vindt de ALV plaats. Het moment voor leden om te luisteren en gehoord te worden.

Aanmelden kan hier.

Reageer op dit artikel